Pika, AI Tabanlı Video Düzenleme ve Oluşturma Platformu için 55 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Yapay zeka tabanlı video düzenleme ve oluşturma konusunda öncü bir girişim olan Pika, önemli bir finansman başarısı elde etti. Lightspeed Venture Partners liderliğindeki yatırım turunda 55 milyon dolar toplayan şirket(Techcrunch’a Göre), Quora’nın kurucusu Adam D’Angelo, eski GitHub CEO’su Nat Friedman ve Giphy kurucu ortağı Alex Chung gibi dikkat çekici melek yatırımcıların da desteğini aldı.

Bu yeni finansman, Pika’nın gizlilikten çıkışının ardından sadece altı ay içinde gerçekleşti ve Pika’nın “Pika 1.0” olarak adlandırdığı, “3D animasyon”, “anime” ve “sinematik” gibi çeşitli stillerde video düzenlemeyi mümkün kılan yeni bir yapay zeka modeli sunan videografi araçları paketinin erken erişim lansmanıyla eş zamanlı oldu.

Pika, Stanford Yapay Zeka Laboratuvarı’ndan eski doktora öğrencileri Demi Guo ve Chenlin Meng tarafından kuruldu. Guo, Stanford’da okumadan önce Meta’nın AI araştırma bölümünde mühendis olarak çalışırken, Meng birçok yapay zeka araştırma makalesine, özellikle de generatif AI ile ilgili çalışmalara ortak yazarlık yapmıştı.
Pika, AI Tabanlı Video Düzenleme ve Oluşturma Platformu için 55 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Pika, Runway ve Stability AI gibi yapay zeka video araçları ve modelleriyle rekabet ediyor. Pika 1.0 ile şirket, mevcut videoların uzunluğunu uzatabilen veya onları farklı stillere dönüştürebilen bir araç gibi birkaç farklı özellik sunarak oyunun kurallarını değiştirmeyi hedefliyor. Bir başka modül ise AI kullanarak video içeriğini düzenliyor, örneğin bir kişinin giysilerini değiştirebiliyor veya videoya yeni bir karakter ekleyebiliyor.

Lightspeed’in Michael Mignano, “Diğer yeni AI ürünlerinin metin ve görüntüler için yaptığı gibi, profesyonel kalitede video oluşturma da generatif AI tarafından demokratikleştirilecek. Pika’nın bu dönüşümü yönlendireceğine inanıyoruz,” dedi.
Yapayzeka Haberleri ve Araçları | Pika Labs Yatırım Aldı

Pika’nın hızlı büyümesi, Midjourney ve DALL-E 3 gibi araçlardan ChatGPT’ye kadar her çeşit generatif AI için güçlü talebin devam ettiğini gösteriyor.

IDC’nin yakın zamanda yayınladığı bir rapora göre, generatif AI yatırımlarının bu yıl 16 milyar dolardan 2027’de 143 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. 2023’te yapay zeka harcamalarının sadece %9’unu oluşturan generatif AI’nın, beş yıl içinde %28’e çıkması öngörülüyor.

Birleşik Krallık’taki kullanıcılara odaklanan bir ankete göre, Gen Z, generatif AI araçlarını, uygulamalarını ve hizmetlerini benimsiyor. Ankete katılan 13-17 yaş arası gençlerin %79’u ChatGPT ve Snapchat’ın My AI gibi generatif AI araçlarını kullanmış.

Bununla birlikte, Gen Z’nin generatif AI için ödeme yapmadığı ve kurumsal müşterilerin, en çok harcama yapma potansiyeline sahip olmalarına rağmen, bu teknolojinin bazı formlarını uygulamada zorluklarla karşılaştığı belirtiliyor.

 

Son zamanların trend olan konularını yakından takip etmek için yazılarımızı inceleyebilirsiniz:

“Sam Altman, Open AI CEO’su Olarak Tekrar Dönüyor!”

Sam Altman, X’te Salı günü yayınlanan bir gönderide , CEO Sam Altman’ın sürpriz bir şekilde görevden alınmasından sadece birkaç gün sonra OpenAI’ye liderlik etmek üzere geri dönmeyi kabul ettiğini söyledi.

“ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 Arasındaki Fark Nedir?”

Dünya ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4’ün konuşmalarıyla çalkalanıyor. Üçü birbirinin eş anlamlısı mı? Hayır! Bunların yapay zekayla ilgili olduğu konusunda hemfikiriz ama asıl fark nedir? Ayrıca ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 arasında kafanız karıştıysa endişelenmeyin!

“Son Zamanların En Büyük Trendi ChatGPT Nasıl Kullanılır?”

OpenAI’nin  ChatGPT’si,  geçen sonbaharda piyasaya sürüldüğünde  bir  yapay zeka (AI) hareketini serbest bıraktı. O zamandan bu yana yapay zeka sohbet robotu manşetlere hakim oldu ve Twitter ,  Google ,  Amazon , Microsoft ve  Meta’yı yöneten yöneticilerin kendi üretken yapay zeka projelerini yaratma konusunda ilham verdi.

Yapay zeka gündemine dair daha fazla haberler ve içerikler için YapayZeka 360‘ı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar