OpenAI’nin Yenilikçi Yolculuğu: GPT-6 ve GPT-7’nin Marka Başvuruları

OpenAI'nin Yenilikçi Yolculuğu GPT-6 ve GPT-7'nin Marka Başvuruları

ABD’li yapay zeka lideri OpenAI, Çin’de GPT-6, GPT-7 ticari markaları için başvuruda bulundu! 

Halen incelenmekte olan ticari marka başvuruları, San Francisco merkezli Microsoft destekli start-up’ın ana kuruluşu olan OpenAI OpCo tarafından yapıldı.

Bir yıl önce ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden bu yana OpenAI, büyük dil modellerinin yeteneklerini geliştiriyor

ChatGPT üretken yapay zeka uygulamasıyla dünyayı kasıp kavuran yapay zeka (AI) devi OpenAI, artık “GPT-6” ve “GPT-7” isimleri altında ticari marka başvurusunda bulunuyor. 

ABD'li yapay zeka lideri OpenAI, Çin'de GPT-6, GPT-7 ticari markaları için başvuruda bulundu!

Bilimsel veya araştırma amaçlı cihaz ve aletleri kapsayan Sınıf 9 kapsamındaki GPT-6 ve teknolojik hizmetlere ve tasarıma atıfta bulunan Sınıf 42 kapsamındaki GPT-6 için iki Çin ticari marka başvurusu ve aynı kategoriler altında GPT-7 için diğer iki başvuru sundu.

Halen incelenmekte olan başvurular, San Francisco, Kaliforniya’da yerleşik, Microsoft destekli start-up’ın ana kuruluşu olan OpenAI OpCo tarafından yapıldı. OpenAI’nin hiçbir hizmeti Hong Kong dahil Çin’de mevcut değil.

OpenAI, Pazar günü mesai saatleri dışında gönderilen ticari markayla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Çinli kullanıcılara resmi erişim sunmayan Amerikan şirketi, Nisan ayında “GPT-4” ve “Whisper” ticari markaları için, Temmuz ayında ise “GPT-5” adlı başka bir ticari marka için başvuruda bulundu ancak hiçbiri nihai onayı alamadı.

ChatGPT ve GPT Serisinin Gelişimi

Bir yıl önce ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden bu yana OpenAI, genel amaçlı dil anlayışını ve üretimini gerçekleştirebilen geniş dil modellerinin ve derin öğrenme algoritmalarının yeteneklerini geliştiriyor.

ChatGPT başlangıçta 175 milyar parametreye sahip GPT-3.5 üzerine inşa edildi. Mart ayında OpenAI daha gelişmiş bir GPT-4’ü tanıttı. Şirket, ikincisinin kaç parametreye sahip olduğunu açıklamadı ancak ABD’li haber kaynağı Semafor, GPT-4’ün toplam parametre sayısının 1 trilyondan fazla olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

ChatGPT ve GPT Serisinin Gelişimi

Geçen ay OpenAI genel müdürü Sam Altman, Financial Time’a verdiği röportajda firmanın GPT-5 üzerinde çalıştığını ve araştırma geliştirme çabalarını desteklemek için Microsoft’tan daha fazla fon toplamayı planladığını söyledi.

Röportaj, şirketin yönetim kurulunun Altman’ı CEO olarak görevden alacağı yönündeki şok edici duyurudan sadece birkaç gün önce yayınlandı. Şirket personelinin çoğunun görevden alınma tehdidinde bulunmasının ardından 12 gün sonra CEO’nun koltuğuna geri döndü.

Yapay Zekanın Geleceği ve Güvenlik Endişeleri

Sürgünün ardındaki nedenlerden birinin, bazı şirket araştırmacılarının insanlığı tehdit edebilecek güçlü bir yapay zeka gelişimiyle ilgili endişeleri olduğu bildirildi. Reuters’in geçen ay bildirdiğine göre, bazı çalışanlar Q* kodlu bir projenin yapay genel zeka arayışında bir atılım olabileceğine inanıyordu.

Şirket tarafından yayınlanan açık bir mektuba göre Altman, dönüşünde çalışanlara OpenAI’nin önceliklerinden birinin “araştırma planını ilerletmek” ve “tam kapsamlı güvenlik çabalarına daha fazla yatırım yapmak” olduğunu söyledi.

Kaynak: South China Morning Post

 

Son zamanların trend olan konularını yakından takip etmek için yazılarımızı inceleyebilirsiniz:

“Sam Altman, Open AI CEO’su Olarak Tekrar Dönüyor!”

Sam Altman, X’te Salı günü yayınlanan bir gönderide , CEO Sam Altman’ın sürpriz bir şekilde görevden alınmasından sadece birkaç gün sonra OpenAI’ye liderlik etmek üzere geri dönmeyi kabul ettiğini söyledi.

“ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 Arasındaki Fark Nedir?”

Dünya ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4’ün konuşmalarıyla çalkalanıyor. Üçü birbirinin eş anlamlısı mı? Hayır! Bunların yapay zekayla ilgili olduğu konusunda hemfikiriz ama asıl fark nedir? Ayrıca ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 arasında kafanız karıştıysa endişelenmeyin!

“Son Zamanların En Büyük Trendi ChatGPT Nasıl Kullanılır?”

OpenAI’nin  ChatGPT’si,  geçen sonbaharda piyasaya sürüldüğünde  bir  yapay zeka (AI) hareketini serbest bıraktı. O zamandan bu yana yapay zeka sohbet robotu manşetlere hakim oldu ve Twitter , Google, Amazon, Microsoft ve Meta’yı yöneten yöneticilerin kendi üretken yapay zeka projelerini yaratma konusunda ilham verdi.

Yapay zeka gündemine dair daha fazla haberler ve içerikler için YapayZeka 360‘ı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar