GPT Store Açılışı 2024’e Ertelendi: OpenAI’de Yeni Dönem

GPT Store Açılışı 2024'e Ertelendi OpenAI'de Yeni Dönem

OpenAI’nin GPT Mağazası Liderlik Kaosunun Ardından 2024’e Ertelendi!

Şirket, OpenAI’nin yapay zekaya yönelik uygulama mağazası GPT Store’un daha önce açıklandığı gibi bu yıl açılmayacağını, bunun yerine 2024’ün başında belirtilmeyen bir tarihte açılacağını söyledi. Gecikme neredeyse kesin olarak ilk duyurunun hemen ardından Kasım ayında meydana gelen liderlik değişikliğinden kaynaklanıyor.

OpenAI'nin GPT Mağazası Liderlik Kaosunun Ardından 2024'e Ertelendi!

Axios’un Bildirisi ve GPT Store Gecikmesi

Haber ilk olarak kullanıcılara ve geliştiricilere gönderilen notu alan Axios tarafından bildirildi . Kısmen şunu okuyordu: ” Artık GPT Mağazasını gelecek yılın başında açmayı planlıyoruz . ” Bu ay yayınlamayı bekliyorduk ama beklenmedik birkaç şey bizi meşgul ediyor!” Ayrıca, daha iyi bir yapılandırma arayüzü ve hata ayıklama mesajları gibi yeni özellikte yapılacak bazı iyileştirmeleri de ayrıntılı olarak açıkladı.

Mağazanın bu ayki lansmanı, Kasım ayında OpenAI’nin Geliştirici Günü konferansında resmi olarak duyuruldu. Mağazanın çalışan bir maketi ve incelenmek üzere GPT adı verilen ince ayarlı modellerden birkaçı mevcut olmasına rağmen, pek çok cevaplanmamış soru vardı.

Kısa süreliğine görevden alınan CEO Sam Altman ve CTO Mira Murati ile yaptığım Soru-Cevap oturumunda, müşterilerden ücret alma ve geliştiricilere ödeme yapma konusunda şirketin mağaza için planının ne olduğunu sordum. Cevapları aslında “göreceğiz” oldu.

Axios'un Bildirisi ve GPT Store Gecikmesi

Lansman planının ne kadar gevşek olduğu ve en azından bir haftalık çalışmanın yönetim kurulu ile CEO arasındaki kısa ama yoğun mücadele nedeniyle kaybedildiği göz önüne alındığında, gecikme pek de sürpriz değil. Kış tatili yaklaşırken, büyük bir ürünü baskı altında sevk ederken aynı anda yeni bir kurul ve diğer önceliklere yön verme fikri muhtemelen başlangıç ​​noktası değildi.

GPTs’in Mevcut Durumu ve Mağaza Lansmanı

OpenAI müşterileri için GPTs hâlâ oluşturulabilir ve başkalarıyla doğrudan paylaşılabilir, ancak mağaza resmi olarak başlatılana kadar bunlar halka açık olarak listelenmeyecek veya herhangi bir gelir paylaşımı planında yer alamayacaktır (OpenAI nasıl uygulanacağına karar verirse).

Kaynak: TechCrunch

 

Son zamanların trend olan konularını yakından takip etmek için yazılarımızı inceleyebilirsiniz:

“Sam Altman, Open AI CEO’su Olarak Tekrar Dönüyor!”

Sam Altman, X’te Salı günü yayınlanan bir gönderide , CEO Sam Altman’ın sürpriz bir şekilde görevden alınmasından sadece birkaç gün sonra OpenAI’ye liderlik etmek üzere geri dönmeyi kabul ettiğini söyledi.

“ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 Arasındaki Fark Nedir?”

Dünya ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4’ün konuşmalarıyla çalkalanıyor. Üçü birbirinin eş anlamlısı mı? Hayır! Bunların yapay zekayla ilgili olduğu konusunda hemfikiriz ama asıl fark nedir? Ayrıca ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 arasında kafanız karıştıysa endişelenmeyin!

“Son Zamanların En Büyük Trendi ChatGPT Nasıl Kullanılır?”

OpenAI’nin  ChatGPT’si,  geçen sonbaharda piyasaya sürüldüğünde  bir  yapay zeka (AI) hareketini serbest bıraktı. O zamandan bu yana yapay zeka sohbet robotu manşetlere hakim oldu ve Twitter , Google, Amazon, Microsoft ve Meta’yı yöneten yöneticilerin kendi üretken yapay zeka projelerini yaratma konusunda ilham verdi.

Yapay zeka gündemine dair daha fazla haberler ve içerikler için YapayZeka 360‘ı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar