ChatGPT’nin 1. Yıl Dönümü: 110 Milyon İndirme, 30 Milyon Dolar Gelir!

ChatGPT'nin 1. Yıl Dönümü: 110 Milyon İndirme, 30 Milyon Dolar Gelir!

ChatGPT’nin birinci yıl dönümünde mobil uygulamaları 110 milyon yükleme sayısına ve yaklaşık 30 milyon ABD doları gelire ulaştı!

ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden bu yana resmi olarak bir yıl geçti ve araştırma önizlemesi yapay zeka sohbet robotu teknolojisini ana kullanıcılara sunan günlük bir araca dönüşürken dünyayı kasıp kavurdu. Bu çabanın büyük bir kısmı, Mayıs 2023’te iOS’ta piyasaya sürülmesiyle chatbot’un daha fazla tüketicinin eline geçmesini sağlayan ChatGPT mobil uygulamasının piyasaya sürülmesinden kaynaklandı ve ardından Temmuz 2023’te Android’de yayınlandı.

Şimdi, teknolojinin birinci yıldönümünde, mobil istihbarat sağlayıcısı data.ai tarafından TechCrunch’a sağlanan bir pazar analizine göre, yeni veriler ChatGPT’nin mobil uygulama sürümlerinin toplam 110 milyon yüklemeyi aştığını ve tüketici harcamalarında yaklaşık 30 milyon dolara ulaştığını gösteriyor.

ChatGPT'nin birinci yıl dönümünde 110 milyon yükleme sayısına ve yaklaşık 30 milyon ABD doları gelire ulaştı!

ChatGPT Mobil Uygulamalarının Gelir Modeli

ChatGPT’nin mobil uygulamaları, uygulama içi satın alımlar yoluyla ChatGPT Plus aboneliğini satarak para kazanıyor. Aylık 19,99 ABD doları tutarındaki hizmet, yoğun zamanlarda genel erişim, daha hızlı yanıt süreleri ve yeni özellik ve iyileştirmelere erken erişim dahil olmak üzere çeşitli ekstra avantajlar sunar.

Abonelik , mobil uygulamaların kullanıma sunulmasından önce Şubat 2023’te ABD dışındaki kullanıcılara da genişletildi.

Data.ai, uygulama içi satın alma olarak aboneliğin birçok müzik ve yayın hizmetinden daha pahalı olduğu göz önüne alındığında oldukça pahalı olduğunu, ancak tüketicilerin ChatGPS Plus erişimine olan ilgisinin zaman içinde talebi daha da artırdığını söylüyor.

Toplamda, ChatGPT’nin uygulamaları mobilde küresel tüketici harcamalarında yaklaşık 28,6 milyon dolar yarattı, ancak muhtemelen çok daha fazla kullanıcı web üzerinden abone oldu. Bununla birlikte, diğer mobil uygulama kullanıcıları da farklı AI sohbet robotu uygulamalarına abone olmuş olabilir ve bunlardan bazıları muhtemelen ChatGPT’nin API’sini kullanıyor olabilir.

Örneğin, uygulama istihbarat firması Apptoppia’ya göre, OpenAI’nin ChatGPT’si ve Anthropic’in Claude’u gibi diğer AI sohbet robotlarıyla ve daha fazlasıyla tek bir arayüzde oynamanıza izin veren bir uygulama olan Poe’nun Eylül 2023 itibarıyla aylık 1,18 milyon aktif kullanıcısı vardı.

ChatGPT Mobil Uygulama Gelir Modeli

Data.ai’nin analizi, ChatGPT’nin tüketici harcamalarına göre sıralaması açısından diğerlerinden farklı olsa da, yine de gelir açısından en iyi chatbot olmadığını gösteriyor. Mobilde ChatGPT’yi geride bırakan Ask AI önde ve bir haftadan bir yıla kadar premium özellikler için çeşitli düşük fiyatlı uygulama içi satın alma seçeneklerinin yanı sıra “premium” ve “elite” gibi birden fazla katman sunuyor.

ChatGPT’nin Rakipleri ve Piyasadaki Yeri

Para kazanma yeteneklerine ek olarak, ChatGPT’nin mobil uygulama indirme sayısı sırasıyla iOS ve Android’de ilkbahar ve yaz aylarında kullanıma sunulmasının ardından artmaya devam ederek şu anda 110 milyonu aştı.

Data.ai, Google Play’de piyasaya sürülmesinden sonraki bir hafta içinde, ChatGPT’nin Android indirmelerinde yaklaşık 18 milyon yeni yüklemeyle rekor düzeyde benimsenme kaydetti; bu rakamın henüz diğer mobil uygulamalar tarafından geçilemediği belirtiliyor. Birleşik iOS ve Android indirmeleri artık haftalık bazda ortalama 4 milyonun üzerinde. Ve bu rakamı son beş haftadır korudular.

ChatGPT'nin Rakipleri ve Piyasadaki Yeri

 

Veriler, indirmeler açısından ChatGPT’yi Character AI, Ask AI, Open Chat, Nova, ChatBot, AI Mirror, Imagine, Artimind ve ChatBox gibi diğer üretken AI uygulamalarının önüne koyduğunu gösteriyor.

Bu arada Hindistan ve ABD, sırasıyla %18 ve %17,5 ile en fazla ChatGPT indirmesine sahip ülkeler açısından neredeyse başa baş durumdalar.

Yine de Android verilerinin analizi, ChatGPT’nin en sık kullanılan yapay zeka uygulaması olmayabileceğini gösteriyor. Bunun yerine, kullanıcıların kişiselleştirilmiş AI sohbet robotları oluşturabildiği Character AI ve başka bir benzer AI uygulaması olan Chai’nin ardından üçüncü sırada yer alıyor.

data.ai, bu tür uygulamaların genel olarak daha kullanışlı ChatGPT’ye göre daha fazla oturuma olanak sağladığını, ancak bunun özel satın alınan GPT’lerin piyasaya sürülmesiyle değişebileceğini öne sürdü.

Firma, 2023 yılı sonuna kadar ChatGPT’nin on milyonlarca kurulum ve gelir daha eklemesini bekliyor.

ChatGPT kullanımında yeniyseniz dünyada böylesine trend olan ChatGPT kullanımı için “Son Zamanların En Büyük Trendi ChatGPT Nasıl Kullanılır?” yazımıza göz atabilirsiniz.

Resources: TechCrunch

Son zamanların trend olan konularını yakından takip etmek için yazılarımızı inceleyebilirsiniz:

“Sam Altman, Open AI CEO’su Olarak Tekrar Dönüyor!”

Sam Altman, X’te Salı günü yayınlanan bir gönderide , CEO Sam Altman’ın sürpriz bir şekilde görevden alınmasından sadece birkaç gün sonra OpenAI’ye liderlik etmek üzere geri dönmeyi kabul ettiğini söyledi.

“ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 Arasındaki Fark Nedir?”

Dünya ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4’ün konuşmalarıyla çalkalanıyor. Üçü birbirinin eş anlamlısı mı? Hayır! Bunların yapay zekayla ilgili olduğu konusunda hemfikiriz ama asıl fark nedir? Ayrıca ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 arasında kafanız karıştıysa endişelenmeyin!

Yapay zeka gündemine dair daha fazla haberler ve içerikler için YapayZeka 360‘ı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar