ChatGPT vs Bard: Hangisi Kullanılmalı?

ChatGPT vs Bard: Hangisi Kullanılmalı ?

ChatGPT vs. Bard : İki Güç Karşı Karşıya, Peki Ya Hangisi?

ChatGPT’nin Kasım 2022’de halka sunulmasının ardından diğer teknoloji devlerinin ChatGPT’ye alternatifler yayınlaması an meselesiydi . Mart 2023’te, Google’ın OpenAI’nin ezber bozan sohbet robotuna yanıtı olan Bard AI, ABD ve Birleşik Krallık’ta piyasaya sürüldü.

İşletmeler, üretken yapay zekadaki (AI) gelişmeler sayesinde işleri nasıl yapacaklarını yeniden düşünüyor. İçerik oluşturucular, kodlayıcılar ve diğer pek çok kişi, iş kalitelerini ve üretkenliklerini artırmak için yapay zekayı kullanabilir.

ChatGPT ve Google Bard en çok ilgi gören iki üretken yapay zeka ürünüdür ve işletmeler, ihtiyaçlarına en uygun olanın hangisi olduğunu bilmek ister.

ChatGPT ve Google Bard nedir?

ChatGPT ve Bard üretken yapay zeka ürünleridir; yani diğer tarafta bir insanın yardımı olmadan kullanıcı isteklerine yanıt verirler. ChatGPT ve Bard tek başlarına müşteriye yönelik araçlar olarak kullanılmaya hazır değil ancak üretken yapay zeka modelleri bir şirketin özel botlarının performansını artırabilir.

ChatGPT ve Google Bard nedir?

OpenAI, sistemlerini çalıştırmak için Microsoft süper bilgi işlem platformunu kullanan ChatGPT’yi geliştirdi. Bard, Google tarafından oluşturuldu ve ChatGPT’nin ilk çıkışından kısa süre sonra piyasaya sürüldü.

Her iki AI aracı da, yanıtlarını bilgilendirmek amacıyla metin ve kod veri kümelerinden öğrenmek için büyük dil modellerini (LLM’ler) kullanır. Ürünler içerik oluşturabilir, soruları yanıtlayabilir ve metni çevirebilir ancak performanslarının kalitesi farklılık gösterebilir.

 

ChatGPT’nin ve Bard’ın Artıları ve Eksileri

Bard ve ChatGPT arasındaki temel fark, onlara güç sağlayan Yüksek Lisans’ları eğitmek için kullanılan veri kaynaklarıdır . PaLM 2 (Bard), fen makaleleri, matematik ifadeleri ve kaynak kodu da dahil olmak üzere diyalog ve kodlama gücünü geliştirmek için seçilen verilerle eğitiliyor ve sohbet robotunun aynı zamanda gerçek zamanlı olarak internete erişimi var. GPT 3.5 (ChatGPT) ise 2021’den bu yana güncellenmemiş, önceden tanımlanmış bir veri kümesi üzerinde eğitiliyor.

Google Bard ile ChatGPT arasındaki temel farklardan biri, görüntüleri yanıtlara dahil edebilme yeteneğidir. İnsan benzeri tepkilerine rağmen ChatGPT’nin temel sürümü hâlâ metinle sınırlı bir yapay zeka sohbet robotudur . Eğer görsel sonuçlarını sorarsanız, sadece bir açıklama yazacaktır.

ChatGPT'nin ve Bard'ın Artıları ve Eksileri

Bard ve ChatGPT’yi karşılaştırmak için yaptığımız testler, geniş bir potansiyel uygulama yelpazesini temsil eden küçük bir örnektir. Her iki AI ürününün de üzerinde çalışıldığını ve yeteneklerinin hızla değiştiğini unutmamak önemlidir. Örneğin, Bard bu yılın başında piyasaya sürüldüğünde LaMDA tarafından destekleniyordu ve Mayıs ayında PaLM 2’ye yükseltildi ve bu da performansını önemli ölçüde artırdı.

Neden bir ürünü diğerine tercih edebileceğinize ilişkin daha geniş bir bağlam için aşağıdaki artılar ve eksiler listesine bakın.

ChatGPT

ChatGPT kullanmanın avantajları:

  • ChatGPT’nin çok çeşitli dahili iş kullanım durumları vardır.
  • ChatGPT kullanıcıları önceki sohbete kaldıkları yerden devam edebilirler.
  • ChatGPT’nin geniş bir eklenti ve entegrasyon kataloğu vardır .
  • ChatGPT, doğal dil işlemeyi kullanır ve 95’ten fazla dilde yanıt verebilir.
  • ChatGPT yüzlerce kodlama dilini destekler.

Ürünü kullanmayla ilgili eksileri:

  • ChatGPT, CX için tasarlanmamıştır.
  • Yalnızca ChatGPT Plus’ın gerçek zamanlı bilgilere erişimi vardır.
  • ChatGPT ara sıra yanlış iddialarda bulunur ve bu, LLM AI’de bilinen bir sorundur.
  • ChatGPT yanıtları genellikle olması gerekenden daha uzun olduğundan ek düzenleme gerektirir.
  • ChatGPT kullanıcıları, verilerinin nasıl kullanıldığına ilişkin gizlilik endişelerini dile getirdi.

Bard

Bard’ı kullanmanın avantajları:

  • Bard’ın güncel bilgi kaynaklarına erişimi vardır.
  • Bard yanıtlara resimler ekleyebilir.
  • Bard, İngilizce, Japonca ve Korece dahil 40’tan fazla dili desteklemektedir.
  • Bard kullanıcıları önceki sohbete kaldıkları yerden devam edebilirler.
  • Bard sesli komutlara yanıt verebilir.
  • Bard, kullanıcının en çok beğendiği seçeneği seçebilmesi için birden fazla yanıt taslağı sunar.

Ürünle ilgili eksileri:

  • Bard CX için tasarlanmamıştır.
  • Bard entegrasyonları yeni bir özelliktir ve yavaş yavaş büyümektedir.
  • Bard ara sıra yanlış iddialarda bulunarak güvenilirliğini zedeliyor.

ChatGPT ve Bard Fiyatlandırması

ChatGPT iki plan sunar. Temel sürüm ücretsizdir ancak kullanıcılar mesaj başına yalnızca 4.096 jeton kullanabilir. ChatGPT Plus’ın maliyeti aylık 20 ABD dolarıdır ve kullanıcılara yeni özelliklere ve eklentilere erişim, daha hızlı yanıt süreleri ve yoğun dönemlerde öncelikli erişim sağlar. ChatGPT Plus kullanıcıları, belirteç sınırı olmaksızın dört saatte bir 100 mesajla sınırlıdır.

Google Bard, uygun bir Google hesabına sahip olan herkes için ücretsizdir. Kullanıcılar günde sınırsız sayıda mesaj gönderebilir. Google’ın Bard’ın gelecekte özgür kalmasını mı planladığı yoksa kademeli bir plan yapısına mı dönüşeceği belli değil.

 

Son zamanların trend olan konularını yakından takip etmek için yazılarımızı inceleyebilirsiniz:

“Sam Altman, Open AI CEO’su Olarak Tekrar Dönüyor!”

Sam Altman, X’te Salı günü yayınlanan bir gönderide , CEO Sam Altman’ın sürpriz bir şekilde görevden alınmasından sadece birkaç gün sonra OpenAI’ye liderlik etmek üzere geri dönmeyi kabul ettiğini söyledi.

“ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 Arasındaki Fark Nedir?”

Dünya ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4’ün konuşmalarıyla çalkalanıyor. Üçü birbirinin eş anlamlısı mı? Hayır! Bunların yapay zekayla ilgili olduğu konusunda hemfikiriz ama asıl fark nedir? Ayrıca ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 arasında kafanız karıştıysa endişelenmeyin!

“Son Zamanların En Büyük Trendi ChatGPT Nasıl Kullanılır?”

OpenAI’nin  ChatGPT’si,  geçen sonbaharda piyasaya sürüldüğünde  bir  yapay zeka (AI) hareketini serbest bıraktı. O zamandan bu yana yapay zeka sohbet robotu manşetlere hakim oldu ve Twitter ,  Google ,  Amazon , Microsoft ve  Meta’yı yöneten yöneticilerin kendi üretken yapay zeka projelerini yaratma konusunda ilham verdi.

Yapay zeka gündemine dair daha fazla haberler ve içerikler için YapayZeka 360‘ı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar