iPhone’unuzun ‘Eylem Düğmesi’ Artık ChatGPT Sesli Asistan, Siri’yi Unutun!

iPhone'unuzun 'Eylem Düğmesi' Artık ChatGPT Sesli Asistan, Siri'yi Unutun!

iPhone’unuzun ‘Eylem Düğmesi’ Artık ChatGPT Sesli Asistan, Siri’nin Yerini Alıyor!

OpenAI’nin ChatGPT Ses özelliğinin artık tüm ücretsiz kullanıcılara sunulduğu haberiyle birlikte , iPhone’unuzda, yani özellikle iPhone 15 Pro ve Pro Max’inizde ana ses asistanınız olarak Siri’yi bırakabilirsiniz . Apple’ın en yeni akıllı telefonları , ilk çıkışından bu yana iPhone’da bulunan Sessize alma düğmesinin yerini alan yeni “Eylem Düğmesini” yapılandırma özelliğini destekliyor . Ayarlar menüsü aracılığıyla kullanıcılar, düğmeyi zil seslerini susturmanın ötesinde başka kullanımlara da çevirebiliyor.

Kişisel tercihlerinize bağlı olarak Eylem Düğmesini istediğiniz sayıda görevle ilişkilendirebilirsiniz; Kamerayı açabilir, el fenerini açabilir, sesli not kaydedebilir, büyüteç uygulamasını açabilir, bir erişilebilirlik özelliğini hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz.

İkincisi, düğmeyi ChatGPT için tetikleyiciye dönüştürmek için kullanmak isteyeceğiniz seçenektir.

iPhone’unuzun ‘Eylem Düğmesi’ Artık ChatGPT Sesli Asistan, Siri’yi Unutun!

Ancak Çarşamba günkü duyurudan önce Ses erişiminin tüm ChatGPT kullanıcıları için ücretsiz olması , bu iOS Kısayolunu Eylem Düğmesiyle ilişkilendirmek yalnızca bir hataya yol açıyordu çünkü sesli erişim bir ChatGPT+ aboneliği gerektiriyordu . Artık bu bir sorun değil, yani eylem düğmesini ChatGPT’nin sesli erişim özelliğini başlatacak şekilde yapılandırarak Siri’den vazgeçip ChatGPT’yi tercih edebileceği anlamına geliyor.

Eylem Düğmenizi Nasıl ChatGPT Sesli Asistan’a Dönüştürebilirsiniz?

Bunu yapmak için, iOS Ayarları ekranındaki “Eylem Düğmesi” menüsüne gitmeniz, ardından sondaki “Kısayol” seçeneğine kaydırmanız gerekir. Daha sonra “Bir Kısayol Seçin” mavi düğmesine dokunacak ve “ChatGPT”ye dokunmak için desteklenen uygulamaların alfabetik olarak sıralanmış listesinde aşağı doğru kaydıracaksınız. Bir sonraki ekranda, bu özel eylemi düğmeyle ilişkilendirmek için mevcut Kısayol “Sesli konuşmayı başlat”a dokunmanız yeterlidir.

Henüz indirmediyseniz, iPhone’unuza Kısayollar uygulamasını indirmeniz gerekeceğini unutmayın .

Yapılandırıldıktan sonra ChatGPT sesli oturumunuzu başlatmak için Eylem Düğmesini basılı tutabilirsiniz. Kullanıcılar, ChatGPT asistanları için Ember, Sky, Breeze, Juniper ve Cove olmak üzere beş farklı ses arasından seçim yapabiliyor. Daha sonra sorularınızı doğrudan ChatGPT’ye iletebilir ve Siri’ninki gibi ama çok çok daha akıllı olan yanıtlarını dinleyebilirsiniz.

ChatGPT’nin iPhone 15 Pro ve Pro Max’in yeni özelliğini destekleyen tek uygulama olmaktan çok uzak olduğunu belirtmeliyiz. Bu düğmeyi aynı zamanda favori Starbucks kahve siparişinizi vermek, antrenmana başlamak, arama yapmak, yeni bir not oluşturmak ve daha fazlası gibi diğer genel görevler için de kullanabilirsiniz.

Kısayollar Uygulamasının Entegre Olduğu Uygulamalar?

iPhone’unuzun ‘Eylem Düğmesi’ Artık ChatGPT Sesli Asistan, Siri’yi Unutun!

AirScrobble , Albümler , Endel , Longplay , Music Tracker , MusicHarbor ve Tape It gibi müzik uygulamaları da dahil olmak üzere bir dizi üçüncü taraf uygulama da Eylem Düğmesi kısayollarının özelliklerini benimsemiştir ; Ambre , Calory ve Crumbl gibi yemek tarifi ve yemek uygulamaları ; CardPointers , Opal, Sleep Cycle Kids , Tide Guide ve WaterMinder gibi yardımcı programlar ; Doneit , Drafts , Focused Work , GoodLinks , LookUp , Rewind , Streaks , Tasks , Things , Düşünceler , TickTick ve Timery gibi üretkenlik uygulamaları ; Halide gibi fotoğrafçılık uygulamaları ; Liftin’ gibi egzersiz uygulamaları ; Kitaplar ve Instapaper gibi uygulamaları okumak; Zenitizer gibi meditasyon uygulamaları ; Movie Tracker ve Soka gibi eğlence uygulamaları ; ve hatta diğerlerinin yanı sıra Petey gibi diğer AI yardımcı programları .

Apple’ın birinci taraf uygulamaları da desteklenmektedir.

Bunlardan hiçbiri ihtiyacınıza uymuyorsa, Kısayollar uygulamasının ana ekranının sağ üst köşesindeki artı + işaretine dokunup ardından “Yeni Kısayol”, “Yeniden Adlandır” seçeneğine (Kısayollarınızın adını eklemek için) dokunarak kendi özel Kısayollarınızı da yapılandırabilirsiniz. adı), ardından “Bitti”.

Son zamanların trend olan konularını yakından takip etmek için yazılarımızı inceleyebilirsiniz:

“Sam Altman, Open AI CEO’su Olarak Tekrar Dönüyor!”

Sam Altman, X’te Salı günü yayınlanan bir gönderide , CEO Sam Altman’ın sürpriz bir şekilde görevden alınmasından sadece birkaç gün sonra OpenAI’ye liderlik etmek üzere geri dönmeyi kabul ettiğini söyledi.

“ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 Arasındaki Fark Nedir?”

Dünya ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4’ün konuşmalarıyla çalkalanıyor. Üçü birbirinin eş anlamlısı mı? Hayır! Bunların yapay zekayla ilgili olduğu konusunda hemfikiriz ama asıl fark nedir? Ayrıca ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 arasında kafanız karıştıysa endişelenmeyin!

“Son Zamanların En Büyük Trendi ChatGPT Nasıl Kullanılır?”

OpenAI’nin  ChatGPT’si,  geçen sonbaharda piyasaya sürüldüğünde  bir  yapay zeka (AI) hareketini serbest bıraktı. O zamandan bu yana yapay zeka sohbet robotu manşetlere hakim oldu ve Twitter , Google, Amazon, Microsoft ve Meta’yı yöneten yöneticilerin kendi üretken yapay zeka projelerini yaratma konusunda ilham verdi.

Yapay zeka gündemine dair daha fazla haberler ve içerikler için YapayZeka 360‘ı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar