Sam Altman, Open AI CEO’su Olarak Tekrar Dönüyor!

Sam Altman, Open AI CEO'su Olarak Tekrar Dönüyor!

Sam Altman Tekrardan Open AI CEO’su!

Sam Altman, X’te Salı günü yayınlanan bir gönderide , CEO Sam Altman’ın sürpriz bir şekilde görevden alınmasından sadece birkaç gün sonra OpenAI’ye liderlik etmek üzere geri dönmeyi kabul ettiğini söyledi.

Şirket, “Sam Altman’ın OpenAI’ye CEO olarak yeni bir kurulla dönmesi konusunda prensipte bir anlaşmaya vardık” dedi ve kurula Salesforce’un eski eş CEO’su Bret Taylor’ın başkanlık edeceğini ekledi. Eski Hazine Bakanı Larry Summers da mevcut direktör Quora CEO’su Adam D’Angelo’nun yanı sıra yönetim kuruluna katılacak.

Açıklamada, “Ayrıntıları çözmek için işbirliği yapıyoruz” denildi.

Sam Altman Tekrardan Open AI CEO'su!

Eski adıyla Twitter olan X’teki kendi gönderisinde Altman, OpenAI’ye dönmeyi ve firmanın ChatGPT üreticisinin en büyük mali destekçisi olan Microsoft ile “güçlü ortaklığı” geliştirmeyi “dört gözle beklediğini” yazdı.

Duyuru, yapay zeka endüstrisi için, OpenAI’yi kimin yönetmesi gerektiği ve firmanın nasıl yönetilmesi gerektiği konusundaki müzakerelerin yanı sıra, yapay zeka teknolojisini geliştirmek için yarışın ne kadar hızlı ilerlemesi gerektiğine dair daha geniş tartışmaları içeren kaos günlerinin sonunu getirecek gibi görünüyor.

Sam Altman’ın işten çıkarılması ve yeniden işe alınmasıyla ilgili ayrıntılar hâlâ belirsizliğini koruyor. OpenAI Cuma günkü duyurusunda Altman’ın yönetim kuruluna karşı yeterince “samimi” davranmadığını iddia etti.

CNN muhabiri Kara Swisher’a göre, Altman’ın görevden alınmasındaki kilit faktör, yapay zeka gelişimini daha agresif bir şekilde teşvik etmekten yana olan Altman ile daha temkinli hareket etmek isteyen orijinal OpenAI yönetim kurulu üyeleri arasındaki gerilimlerin varlığıydı.

Pazartesi sabahı Nadella, Altman’ın OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman ile birlikte yeni bir yapay zeka araştırma bölümüne liderlik etmek üzere Microsoft’a katılacağını duyurmuştu. OpenAI, eski Twitch şefi Emmett Shear’ı geçici CEO olarak işe aldığını söyledi. Ancak daha sonra yüzlerce OpenAI çalışanı, yani şirketin neredeyse tüm personeli, şirketin yönetim kurulunun istifa edip Altman’ı tekrar CEO olarak görevlendirmemesi halinde muhtemelen Microsoft’a geçmekle tehdit etti. Shear’ın Altman’ın dönüşünden nasıl etkileneceği belli değil. Shear, X’te bir paylaşımda bulundu: “72 saatlik yoğun çalışmanın ardından elde edilen bu sonuçtan çok memnunum. OpenAI’ye geldiğimde doğru yolun ne olacağından emin değildim. Bu, ilgili tüm paydaşların doğruyu yapmasının yanı sıra güvenliği de en üst düzeye çıkaran yoldu. Çözümün bir parçası olduğum için mutluyum.”

Kurucu Ortak Greg Brockman’da Geri Dönüyor!

X’teki gönderisine göre kurucu ortak Greg Brockman da OpenAI’ye geri dönüyor.

Kurucu Ortak Greg Brockman'da Geri Dönüyor!

Sonuç olarak Microsoft ve Altman bu çekişmenin en büyük kazananları gibi görünüyor. Altman, kurulmasına yardım ettiği firmayı, artık teorik olarak vizyonunu daha fazla destekleyen bir yönetim kuruluyla yönetmeye devam edecek. Ve Microsoft, Silikon Vadisi’ndeki pek çok kişinin önümüzdeki yıllarda teknolojik ilerlemenin en önemli dalgası olacağını düşündüğü yapay zeka geliştirme hedefini desteklemek için milyarlarca dolar yatırım yaptığı şirket üzerindeki kontrolü daha da artırdı.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, X’te şunları söyledi : “OpenAI yönetim kurulundaki değişiklikler bizi cesaretlendirdi. Bunun daha istikrarlı, iyi bilgilendirilmiş ve etkili yönetime giden yolda ilk önemli adım olduğuna inanıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar