GitHub’dan Yenilik, Copilot Chat ile Kodlama Kolaylığı!

GitHub'dan Yenilik, Copilot Chat ile Kodlama Kolaylığı!

GitHub Copilot Chat, Geliştiricilere Kod Hakkında Soru Sormaları İçin İmkan Tanıyor!

GitHub, bu yılın başlarında işletmelere yönelik Copilot for Business aboneleri için ChatGPT tarzında, programlamaya odaklı bir chatbot olan Copilot Chat’i piyasaya sürdü. Daha sonra, Copilot Chat aylık 10 dolar ödeyen bireysel Copilot müşterilerine beta sürümü olarak sunuldu. Şimdi ise, GitHub Copilot Chat’i tüm kullanıcılar için genel olarak kullanıma sunuyor.

GitHub'dan Yenilik, Copilot Chat ile Kodlama Kolaylığı!

Bugün itibarıyla, Copilot Chat Microsoft’un IDE’leri Visual Studio Code ve Visual Studio’nun yan çubuğunda bulunuyor. Bu hizmet, GitHub Copilot’un ücretli paketlerinin bir parçası olarak ve belirli açık kaynak projelerinin bakıcıları, öğretmenler ve öğrenciler için ücretsiz olarak sunulmakta.

GitHub’ın ürün yönetimi başkan yardımcısı Shuyin Zhao, TechCrunch’a verdiği bir röportajda,

“Dünyanın geliştiricilerine ev sahipliği yaparak, şimdiye kadar en çok benimsenen yapay zeka geliştirici aracını piyasaya sürdük. Ve bu sadece bir başlangıçtı,” dedi.

Beta sürümünden bu yana Copilot Chat hakkında çok az şey değişti.

GPT-4 İle Güçlendirilmiş Copilot Chat

Chatbot, hala GPT-4 tarafından destekleniyor. GPT-4, OpenAI’nin öncü yapay zeka modeli olup, özellikle geliştirme senaryoları için ince ayar yapılmıştır. Geliştiriciler, Copilot Chat’i doğal dilde yönlendirerek gerçek zamanlı rehberlik alabilirler, örneğin Copilot Chat’ten kavramları açıklamasını, güvenlik açıklarını tespit etmesini veya birim testleri yazmasını isteyebilirler.

Tüm yapay zeka modelleri gibi, Copilot Chat’i destekleyen GPT-4 modeli de halka açık verilerle eğitildi. Bu verilerin bazıları telif hakkına tabi veya kısıtlayıcı bir lisansa sahip. GitHub gibi satıcılar, adil kullanım doktrininin onları telif hakkı iddialarından koruduğunu savunuyor. Ancak bu, kod yazarlarının GitHub, Microsoft (GitHub’ın ana şirketi) ve OpenAI’ye açık kaynak lisanslama ve fikri mülkiyet ihlalleri iddiasıyla toplu dava açmalarını engellemedi.

GitHub'dan Yenilik, Copilot Chat ile Kodlama Kolaylığı!

Zhao, GPT-4’ün halüsinasyonlara karşı daha iyi performans gösterdiğini ve Copilot’u güçlendiren eski modele göre üstün olduğunu belirtti. Güvensiz kod desenleri için filtreler gibi istismarı önleyici özelliklere dikkat çekti. Bu filtreler, Copilot Chat kullanıcılarını sabit kodlanmış kimlik bilgileri, SQL enjeksiyonları ve yol enjeksiyonları gibi güvenlik açıkları konusunda uyarıyor. Ancak, yapay zeka tarafından önerilen herhangi bir kodun yakından insan incelemesinin önemini vurguladı.

Zhao,

“GitHub Copilot, OpenAI’nin modelleri tarafından desteklenmektedir ve bu modelleri sunduğumuz hizmetler için en iyi modeller olarak bulduk,” dedi. “Geliştiricilere, daha iyi ve daha güvenli yazılımlar inşa etmeleri için ihtiyaç duydukları yapay zeka araçları ile güç vermeye devam etmek için çok güçlü bir konumdayız.”

Microsoft CEO’su Satya Nadella Ekim ayında analistlere Copilot’un 1 milyon ödeme yapan kullanıcısı ve yaklaşık 37.000 kurumsal müşterisi olduğunu söyledi. Ancak, GitHub’ın Copilot’u rakiplerine göre daha cazip hale getirmesi ve nakit kaybetmemesi gerekiyor.

Copilot’un Maliyeti ve Kârlılık Sorunları

Wall Street Journal’a göre, Copilot, kullanıcı başına ayda ortalama 20 dolar zarar ediyor, bazı müşteriler GitHub’a ayda 80 dolara kadar mal oluyor. Altta yatan yapay zeka modellerini çalıştırmanın yüksek maliyeti suçlanıyor – Kite adlı bir GenAI kodlama girişimi de benzer bir sorunla karşılaştı ve geçen Aralık ayında kapanmak zorunda kaldı.

GitHub Copilot’u kârlı hale getirmeye çalışırken, Amazon, Copilot’un en iyi kaynaklı rakibi olan CodeWhisperer’ı geliştirmeye devam ediyor.

Nisan ayında, Amazon CodeWhisperer’ı geliştiricilere kullanım sınırlamaları olmadan ücretsiz hale getirdi. Aynı ay, AWS Kimlik ve Erişim Yönetimi entegrasyonu ile tek oturum açma özelliğini ekleyen ve güvenlik açıkları taraması için daha yüksek limitler sunan CodeWhisperer Professional Tier piyasaya sürüldü. CodeWhisperer için bir kurumsal plan Eylül ayında başlatıldı. Erken Kasım ayında, Amazon, MongoDB üzerinde uygulama geliştirme için “geliştirilmiş” öneriler sunmak üzere CodeWhisperer’ı “optimize” etti.

CodeWhisperer dışında, Copilot Magic, Tabnine, Codegen ve Laredo gibi girişimlerin yanı sıra Meta’nın Code Llama’sı ve Hugging Face ve ServiceNow’un StarCoder’ı gibi açık kaynak modelleriyle rekabet ediyor.

Son zamanların trend olan konularını yakından takip etmek için:

Sam Altman, Open AI CEO’su Olarak Tekrar Dönüyor!

ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 Arasındaki Fark Nedir?

Son Zamanların En Büyük Trendi ChatGPT Nasıl Kullanılır?

yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Yapay zeka gündemine dair daha fazla haberler ve içerikler için YapayZeka 360‘ı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar