ChatGPT İle Yapabileceğiniz 22 Şey!

Yapay zeka alanındaki en şaşırtıcı ve büyük gelişmelerden olan ChatGPT, birçoğumuzun hayatının her alanında yer almaya başladı. Yeni çıkan gelişmelerin birçoğu ChatGPT etrafında şekilleniyor. Eklentileri, botları, GPT’s leri…

Peki bu kadar popüler olan, haftalık 100 milyon kullanıcıya hitap eden ChatGPT ile neler yapabilirsiniz? Bakalım…

ChatGPT Nedir?

ChatGPT’nin tamamını kaçırdıysanız veya ne olduğundan tam olarak emin değilseniz, hızlanmanıza yardımcı olalım. ChatGPT , sorduğunuz hemen hemen her soruyu yanıtlayabilen, konuşmaya dayalı bir yapay zeka sohbet robotudur.

Bunu güçlendirilmiş bir Google Arama olarak düşünebilirsiniz. ChatGPT, yalnızca bağlantılar veya parçalar sağlamak yerine, sorgulara düşünceli, konuşmaya dayalı yanıtlar üretir. Bilgili bir insanın nasıl tepki vereceğine benzer şekilde, farklı kaynaklardan gelen bilgileri neredeyse her konuda tutarlı yanıtlar halinde sentezler. Şaşmaz olmasa da ChatGPT, doğal dil sorularını anlama ve birçok alanda ayrıntılı açıklamalar sunma konusunda etkileyici bir yetenek sergiliyor.

Ayrıca Bakınız: Son Zamanların En Büyük Trendi ChatGPT Nedir, Nasıl Kullanılır?

ChatGPT ile Neler Yapabilirsiniz?

Yapay zeka sohbet robotları çok eğlencelidir ancak ChatGPT’nin pratik kullanımları da vardır.

  • ChatGPT, çok çeşitli soruları yanıtlayabilen ve çeşitli konularda tutarlı açıklamalar sunabilen güçlü bir yapay zeka sohbet robotudur.
  • Özelleştirilmiş özgeçmişler oluşturma, şakalar yapma, karmaşık konuları açıklama, matematik problemlerini çözme ve ilişki tavsiyeleri sağlama gibi pratik uygulamalara sahiptir.
  • ChatGPT ayrıca müzik yazma, kodlama yardımı, medya dosyalarını değiştirme, film önerileri, oyun oynama, yemek pişirmeye yardımcı olma, sağlığı iyileştirme, birden fazla dilde içerik oluşturma, iş görüşmesi hazırlığı, makale yazma ve sohbet arkadaşı olarak da kullanılabilir.

Ayrıca Bakınız: 2024’ün En İyi 15 ChatGPT Eklentisi

Eklentilerle birlikte ChatGPT’yi kullanmak istediğiniz alanlarda daha da özelleştirebilirsiniz.

1. Özgeçmiş (CV) Hazırlayın

İş başvuru sürecinin en yorucu kısımlarından biri en iyi şekilde özgeçmişinizi hazırlamaktır. Bunun için ChatGPT size yardımcı olabilir.

ChatGPT’den bir teknoloji yazarı iş başvurusu için özgeçmiş yazmasını istedik ve işte sonucun bir kısmı:

ChatGPT ile Neler Yapabilirim?

2. Pazarlama E-postaları ve Sosyal Medya Gönderileri Oluşturun

ChatGPT her türlü pazarlama metnini ve içeriğini yazmanıza yardımcı olabilir.

ChatGPT’nin tanıtım amaçlı bir Facebook videosu için sunduğu senaryo önerisinin bir kısmını burada bulabilirsiniz:

ChatGPT ile Neler Yapabilirim

3. Dil Öğrenin

Piyasada çok sayıda dil öğrenme uygulaması var , ancak Chat GPT bizim kişisel favori yapay zekamız olabilir. Bu yapay zeka aracıyla konuşmalarınızı yeterlilik seviyenize, hedeflerinize ve ilgi alanlarınıza göre kişiselleştirebilirsiniz. Yargılanma veya utanma korkusu olmadan dil becerilerinizi geliştirmeniz için düşük baskı içeren bir ortam yaratır.

Chat GPT’nin farklı diller, lehçeler, aksanlar ve kültürel nüanslar hakkında geniş bir bilgi veritabanına erişimi vardır. Dil öğrenmek, Chat GPT’nin yapabileceği harika şeylerden biri olabilir çünkü size yapay zeka ile doğal bir konuşma sırasında konuşma ve yazma becerilerinizi geliştirme fırsatı sağlayabilir.

Örneğin, İspanyolca öğrenmenizde size rehberlik edebilir:

ChatGPT ile Neler Yapabilirim

4. Komik Şakalar Yaratın

Biraz eğlence olmadan hayat nedir? İster güzel bir kahkaha atmak ister arkadaşlarınızı etkilemek için komik şakalar yapmak istiyor olun, ChatGPT işinize yarayabilir. Elbette, AI sohbet robotlarının harika komedyenler olduğu tam olarak bilinmiyor, ancak ChatGPT bir miktar potansiyel gösteriyor.

ChatGPT’den bize Apple ve katlanabilir akıllı telefonlar hakkında bir fıkra anlatmasını istedik:

ChatGPT ile Neler Yapabilirim

5. Karmaşık Konuları Açıklayın

Bazen bir konuyu Google’da aramak size net bir sonuç sağlamayabilir. Ya da ilk defa karşılaştığınız ve hakim olmadığınız bir konuysa anlaşılır olmayabilir. ChatGPT ile buınu rahat bir şekilde çözebilirsiniz.

Örneğin, “SEO’yu 9 yaşındaki bir çocuğa anlatır mısın?” yazdığımızda:

ChatGPT ile Neler Yapabilirim

6. Her Türde Müzik Yazın

ChatGPT’nin en güçlü yönlerinden biri “öğrenilmiş yaratıcılıktır”. Çoğu ana müzik türünde hemen hemen her şarkıyı yazabilirsiniz. ChatGPT’den YapayZeka 360 hakkında bir rap şarkısı yazmasını istedik ve yanıtının bir kısmı şöyle:

ChatGPT İle Neler Yapabilirim_

7. Kodu Yazın, Hata Ayıklayın ve Açıklayın

İster deneyimli bir programcı olun ister yeni başlayan biri olun, zaman zaman kodunuzda birkaç hatayla karşılaşmanız kaçınılmazdır.

ChatGPT, kodunuzdaki sorunu daraltmanıza yardımcı olabilir ve yanlış yerleştirilmiş bir virgül aramak için saatlerce tasarruf etmenizi sağlar. Ayrıca, işlevsel kod parçacıklarının tüm bloklarını sıfırdan yazabilir veya bunları kullanmanın en iyi yollarını bulmak için mevcut kod tabanlarını analiz edebilirsiniz.

ChatGPT’den HTML, CSS ve JavaScript kullanarak basit bir yapılacaklar listesi uygulaması yazmasını istedik:

ChatGPT İle Neler Yapabilirim

8. ChatGPT ile Ödev ve Ödev Sorularının Yanıtlarını Bulun

ChatGTP’nin faydalarından bir diğeri de ev ödevlerinizi ve ödevlerinizi çözmenize yardımcı olabilmesidir. İster okulda olun ister üniversitede olun, ChatGTP ödevlerinizde size kolaylıkla yardımcı olabilir. İşte ChatGPT’den IPV4 başlığını açıklamasını istediğimiz bir örnek:

ChatGPT İle Neler Yapabilirim

9. Medya Dosyalarını Oluşturun, Düzenleyin ve Değiştirin

ChatGPT’nin Kod Yorumlayıcı özelliği ile çok çeşitli medya dosyalarını oluşturabilir, düzenleyebilir, değiştirebilir ve okuyabilirsiniz. ChatGPT Plus planında bulunan özellik, programlı olarak görüntüler oluşturmak, videoları değiştirmek, ses parçalarını ayarlamak ve medya dosyalarından önemli meta verileri kolaylıkla ve hassas bir şekilde almak için bir arayüz sağlar. ChatGPT’den okula giden çocuklar görseli istedik ve saniyeler içinde yanıt verdi:

ChatGPT ile Neler Yapabilirim_

10. Yeni Fikirleri Keşfedin

Yaratıcı blok bir efsane değil. Yaratıcı enerjimizin akmasının durduğu zamanlar vardır. İşte o zaman ChatGPT ile yapılabilecek pek çok harika şey olduğunu fark edersiniz. Bu yapay zeka aracı, yalnızca bilgilendirici değil aynı zamanda ilgi çekici ve ilgi çekici yanıtlar üretmek üzere tasarlanmıştır; bu da onu keşif için ideal bir araç haline getirir.

11. Bir Sohbet Robotu Oluşturun

ChatGPT ile yapılabilecek bir diğer harika şey de bir chatbot oluşturmaktır. Ve tahmin edin ne oldu, bu aracı kendi chatbot’unuzu oluşturmak için kullanabilirsiniz. Belirli konular ve yanıtlar konusunda eğitin ve ardından web sitenize veya mesajlaşma platformunuza entegre edin. Bu yapay zeka aracının ana özelliklerinden biri, insan benzeri yanıtlar üretebilmesidir; bu da onu, kullanıcılarla doğal dilde konuşmalar yapabilen bir sohbet robotu geliştirmek için daha kolay ve daha kullanışlı bir araç haline getirir.

ChatGPT’yi kullanarak bir sohbet robotu oluşturmak için genellikle modeli uygulamanıza entegre etmenize olanak tanıyan bir API veya yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanırsınız. Ayrıca modele, kullanıcı girişine uygun yanıtların nasıl oluşturulacağını öğrenmek için kullanabileceği eğitim verilerini de sağlamanız gerekir. Bu, ChatGPT’nin en iyi kullanımıdır.

12. Bir Oyun Tasarlayın

Hiç bir oyun tasarlamak istediniz ama nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

ChatGPT ile yapılabilecek harika şeylerden bazıları arasında oyun tasarlamak yer alıyor. Bu, ChatGPT’yi kullanmanın en iyi yollarından biridir. Bu aracın taşıdığı bilgi okyanusu çok geniştir ve bu nedenle beyin fırtınası yapmanıza, merak uyandırıcı bir hikaye ve olay örgüsü ve karakter gelişimi ile karakterler geliştirmenize yardımcı olabilir! Ayrıca oyun testiyle ilgili geri bildirim sağlayabilir ve kullanıcı katılımını ve deneyimini iyileştirmenin yollarını size söyleyebilir.

13. Sanal Asistan Oluşturun

Donna gibi olağanüstü bir asistanla kutsanan herkes Harvey kadar şanslı olamaz. Ancak ChatGPT sayesinde artık sanal asistana ihtiyacı olan herkes bir sanal asistana sahip olabilir. Chat GPT’yi kullanarak sanal asistan oluşturmak için modelle arayüz oluşturabilecek özel bir uygulama oluşturmanız gerekecektir. Bu uygulamanın, kullanıcılardan metin veya ses biçiminde girdi alabilmesi ve ardından modelden elde edilen çıktıya dayalı bir yanıt oluşturabilmesi gerekir. Bu aracı sanal asistan oluşturmak için kullanmak nispeten zor bir süreç olabilir ancak kullanıcılar ile asistan arasında oldukça etkili ve doğal bir etkileşim sağlama potansiyeline sahiptir. Bu, ChatGPT ile yapılabilecek harika şeylerden biri değil mi?

14. Film İzleme Sıranızı Belirleyin

ChatGPT, nasıl kullanılacağını biliyorsanız internetteki en güçlü film öneri araçlarından biridir. Elinize alabileceğiniz düzinelerce güçlü film öneri aracı olsa da ChatGPT, basit doğal dil istemlerini kullanarak istediğiniz film türünü basitçe tanımlamanın sağladığı doğruluk ve hassasiyet nedeniyle öne çıkıyor.

ChatGPT’den bize “The Walking Dead”e benzer bazı filmleri tablo şeklinde vermesini istedik ve işte sonuç:

ChatGPT İle Neler Yapabilirim

15. Oyun Oynayın

Eğlenceli bir aktivite mi arıyorsunuz? ChatGPT’de arkadaşlarınızla veya tek başınıza deneyebileceğiniz bazı yaratıcı oyun fikirleri vardır. ChatGPT’nin daha ilgi çekici hale getirmek için önerebileceği yeni dokunuşlarla tic-tac-toe veya trivia gibi klasik oyunları oynayabilirsiniz.

İster ChatGPT’ye karşı rekabetçi bir oyun, ister hep birlikte oynayabileceğiniz işbirlikçi bir oyun isteyin, ChatGPT, aradığınız şeye göre uyarlanmış benzersiz oyun önerileri sunabilir. Dolayısıyla, sıkıldıysanız ve yeni bir şey denemek istiyorsanız ChatGPT’den eğlenceli, özelleştirilmiş bir oyun icat etmesini isteyin.

16. Yemek Tarifi Alın

Mutfakta robot yardımı mı? ChatGPT ve yemek pişirme garip bir kombinasyon gibi görünebilir, ancak doğru yönlendirmeleri kullanmayı biliyorsanız mükemmel bir şekilde çalışır. Yeni tarifler keşfetmek, alışveriş listeleri hazırlamak, yeni lezzet kombinasyonları üzerinde beyin fırtınası yapmak, yeni yemek pişirme ipuçlarını öğrenmek veya popüler yemekleri pişirmenin daha sağlıklı yollarını keşfetmek için ChatGPT’yi kullanabilirsiniz.

Kakaolu kek tarifi istedik:

ChatGPT İle Neler Yapabilirim

17. Sağlığınızı Koruyun

Çok zengin sağlık bilgileri sayesinde sağlığınızı çeşitli şekillerde iyileştirmek için ChatGPT’den yararlanabilirsiniz. Benzersiz ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirilmiş egzersiz ve yemek planları oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca bunu uyku rutinleri ve farkındalık uygulamaları gibi sağlıklı alışkanlıklar geliştirmek ve hatta tıbbi semptom denetleyicisi olarak da kullanabilirsiniz.

18. Egzersiz Planları

Formda ve güzel kalmak herkes için en önemli şeylerden biridir! İhtiyaç duyabileceğiniz bu mobil sağlık uygulamalarına göz atabilirsiniz ! Sağlıklı beslenmek egzersiz yapmak kadar önemlidir, ancak çoğumuz yapmaktan keyif aldığımız mükemmel egzersiz rutinini bulmakta zorlanıyoruz. ChatGPT’nin tercihinize göre bir egzersiz rutini oluşturabildiğini ve ChatGPT’nin en iyi kullanımı olduğunu öğrendiğinizde şaşıracaksınız. Antrenmanınıza dahil etmek istediğiniz egzersiz türlerini eklemeniz yeterli ve işte, hazırsınız.

19. Hediye Fikirleri

İster doğum günü ister yıl dönümü olsun, çoğumuz farklı hediye fikirleri bulmakta zorlanıyoruz. Durum ne olursa olsun karşımızdaki kişiye vermek istediğimiz hediyeye karar vermek için daima son dakikaya kadar bekleriz. Ama endişelenmeyin; Burada ChatGPT’nin en iyi kullanımı var! ChatGPT, arayabileceğiniz çeşitli yaratıcı ve farklı hediye fikirleri sunarak size yardımcı olabilir! Sevdiklerinize kişiselleştirilmiş hediye fikirleri almak için bir bilgi istemi oluşturabilir ve hatta birkaç ayrıntı ekleyebilirsiniz!

ChatGPT İle Neler Yapabilirim

20. Birden Çok Dilde İçerik Oluşturun

Daha geniş bir kitleye ulaşmak isteyen bir içerik oluşturucuysanız, ChatGPT birden fazla dilde içerik oluşturmak için inanılmaz derecede yararlı olabilir. Elbette Google Çeviri var, ancak bir dilde yazıp diğerine çeviri yapmak bağlamın ve dile özgü tonların kaybolabileceği anlamına geliyor. ChatGPT birçok dilde doğrudan içerik oluşturabilir.

ChatGPT’den İngilizce ve Çince bir şiir yazmasını istedik ve işte sonuç:

ChatGPT İle Neler Yapabilirim

21. İş Görüşmesine Hazırlanın

Çeşitli alanlardaki bilgi zenginliğiyle ChatGPT, bir iş görüşmesine hazırlanmanıza yardımcı olacak en iyi yapay zeka araçlarından biridir. ChatGPT , birkaç akıllı yönlendirmeyle hayalinizdeki işi bulmanıza yardımcı olabilir.

Bir iş görüşmesinde varsayımsal senaryolar, olası sorular, olası sorulara akıllı yanıtlar ve diğer birçok yararlı görüşme hazırlık ipuçlarını oluşturmak için bunu kullanabilirsiniz. Bir röportaj sırasında varsayımsal bir durum yarattık ve ChatGPT’den yardım istedik. İşte sonuç:

ChatGPT İle Neler Yapabilirim

22. Deneme Yazın

Makalelerinizi kendiniz yazmanızı şiddetle tavsiye etsek de, ChatGPT çok çeşitli konularda, hatta en karmaşık konularda bile harika makaleler yazabilir. Ortaya çıkan yazmanın tonu testinize uymuyorsa, ChatGPT’ye sizin gibi yazmayı öğretebilir , böylece chatbot’un sizin yazma stilinizi kopyalamasını sağlayabilirsiniz.

Tüm ChatGPT Sonuçlarını Doğrulayın!

ChatGPT’nin etkileyici yeteneklerine rağmen AI chatbot hatasız değildir. Sonuç olarak, ChatGPT’nin bilgilerine karşı dikkatli olmanız şiddetle tavsiye edilir. Özellikle önemli sağlık veya finansal tercihler için, ChatGPT’yi uygulamadan önce her zaman kritik verileri doğrulamaya çalışın. ChatGPT oyunun kurallarını değiştiren bir araç olsa da, halen devam eden bir çalışmadır ve insan gözetimi hala temel önemdedir.

Son zamanların trend olan konularını yakından takip etmek için:

Sam Altman, Open AI CEO’su Olarak Tekrar Dönüyor!

ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 Arasındaki Fark Nedir?

Son Zamanların En Büyük Trendi ChatGPT Nasıl Kullanılır?

yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Yapay zeka gündemine dair daha fazla haberler ve içerikler için YapayZeka 360‘ı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar