2024’te Yapay Zeka ile Para Kazanmanın 15 Yolu

2024’te yapay zekanın (AI) pazar büyüklüğü 298,246 milyon USD olarak tahmin ediliyor. Ve 2030’a kadar inanılmaz bir ivmeyle pazar büyüklüğünün artacağı öngörülüyor.

Bu büyük pazarda siz de yer almak istiyorsanız, yapay zeka ile para kazanmanın yollarını sizler için bir araya getirdik.

Yapay Zeka İle Para Kazanmanın 15 Yolu

Yapay zeka günlük hayatımızın daha büyük bir parçası haline geldikçe, teknolojiyi kullanarak para kazanmanın daha fazla yolu ortaya çıkıyor.

1. Yazılı İçerikler Oluşturun

ChatGPT gibi programlar sayesinde içeriklerinizi hızlıca oluşturabilirsiniz. Bu araçlar, blog yazılarından web sitesi içeriklerine, satış metinlerinden sponsorlu sosyal medya gönderilerine kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir.

ChatGPT-3.5 veya daha gelişmiş GPT-4 modelleri, fikir geliştirmeden, paragraf oluşturmaya, beyin fırtınası yapmaya kadar çeşitli alanlarda yardımcı olabilir.

Daha profesyonel içerikler üretmek için Jasper.ai gibi ileri düzey yapay zeka araçlarını tercih edebilirsiniz.

Ürettiğiniz içeriklerle müşterilere yüksek kaliteli hizmetler sunabilirsiniz.

2. Sanat Eserleri Yaratın

DALL-E, Stable Diffusion ve Midjourney gibi yapay zeka araçları, herkesin görüntü üreten istemler oluşturmasına olanak tanır. Yapay zekaya ne kadar ayrıntılı bilgi verirseniz, o kadar iyi görüntüler üretebilir. PromptBase gibi siteler, bu istemleri listeleyip satmanızın yanı sıra bunları bulup oluşturmanıza da olanak tanır.

Ayrıca sanat eserlerinizin NFT’lerini oluşturabilir ve bunları satabilir veya yapay zeka tarafından oluşturulan sanat eserinizi para kazandıracak bir meme’e dönüştürebilirsiniz. Yapay zeka tarafından üretilen sanat eserleriniz, sattığınız tişörtler, duvar resimleri veya dekorasyonlar gibi fiziksel ürünlere bile dönüştürülebilir.

3. YouTube Videoları Oluşturun

Yapay zeka araçları, herkesin bir ürün veya hizmeti tanıtabilmesi veya satabilmesi için YouTube için videolar oluşturmasına olanak tanır. ChatGPT, video fikirleri ve komut dosyaları oluşturabilir ve program, video için seslendirme oluşturmak için metinden konuşmaya özelliğine sahiptir. Bu arada YouTube’a yüklenecek videolar oluşturmak için Synthesia gibi programları kullanabilirsiniz.

Kalıcı videolar oluşturursanız (yani alakalı kalacak içeriğe sahip olanlar), videonun içine yerleştirilmiş reklam gelirinden veya bağlı kuruluş bağlantılarından sürekli pasif gelir elde edebilirsiniz.

4. Dijital Görsel Ürünler 

Web siteleri için dijital reklamlar, işletme logoları ve pazarlama materyalleri gibi birçok türde dijital görsel içerik oluşturmaya yardımcı olması için de yapay zekayı kullanabilirsiniz. AdCreative.ai gibi araçlar, yapay zeka ile işletmelere satabileceğiniz reklamlar ve sosyal içerikler oluşturmanıza olanak tanır.

Sunum sunumları, yapay zekanın yardımıyla üretebileceğiniz başka bir dijital görsel içerik türüdür. Bunlar , yeni kurulan şirketlerin hikayelerini yatırımcılara ve potansiyel iş ortaklarına anlatmalarına yardımcı olan bir dizi slayttır . ChatGPT ve Tome gibi yapay zeka araçları, içerik oluşturucuların müşteriler için Fiverr ( FVRR %0,5 ) veya Upwork ( UPWK -%0,95 ) gibi serbest çalışma sitelerinde bulabilecekleri sunum sunumlarını daha hızlı oluşturmasına yardımcı olabilir .

5. Uygulama Geliştirme

Günümüzde insanlar teknoloji meraklısı olarak doğuyor; teknoloji ve işlerin nasıl yürüdüğü hakkında hiçbir şey bilmeyen neredeyse hiç kimse olmazdı. SharkTank’ın ortaya çıkmasıyla birlikte birçok kişi kendi işletmesini açmaya ve girişimci olmaya istekli oldu.

Ancak, bir iş kurmak göz korkutucu olabilir ve bazılarımız bunu yapacak sabra veya doğru rehberliğe sahip olmayabilir. Bunun yerine neden uygulamanızı geliştirmiyorsunuz ? Uygulamanızı geliştirdiğinizde, inovasyon konusundaki becerilerinizi değerlendirebileceğiniz tek bir girişim haline gelir; Pek çok uygulama yapay zeka araçlarını temel alır ve uygulama referansınızla ilgili olarak AI araçlarından çok fazla yardım alabilir ve ayrıca bazı hizmetler için premium abonelikler satarak veya reklam duyusu alanı satarak uygulamanızdan para kazanabilirsiniz .

Uygulama geliştirme söz konusu olduğunda yapay zeka en iyi arkadaşınız olabilir. Uygulamanın etkileşimli tasarımından başlayarak teknik ayrıntılara kadar. Builder.ai gibi platformlar, uygulama geliştirmenin tamamını bir araya getirmeye çalışır ve daha iyi çıktılar sağlar.

6. Web Siteleri Oluşturun

Yapay zeka araçları web siteleri oluşturmanıza yardımcı olabilir. Küçük işletme müşterileri için web siteleri oluşturabilir veya bağlı pazarlama, reklamlar veya abonelik satışlarından gelir elde etmek için bunları kendiniz oluşturabilirsiniz.

Wix.com ( WIX %1,2 ) gibi web sitesi oluşturma araçları, şablonlar veya Wix Yapay Tasarım Zekası (ADI) aracılığıyla herkesin profesyonel görünümlü bir web sitesi oluşturmasına yardımcı olabilir. Müşterileriniz için hızla web siteleri oluşturabilir veya ürünlerinizi satmak veya bağlı kuruluş pazarlama bağlantılarını tanıtmak için bunları oluşturabilirsiniz.

7. Web Sitesi SEO Hizmetlerini Sunun

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), bir web sitesini arama motorlarında daha üst sıralarda yer alacak şekilde optimize etmeyi içeren karmaşık bir iştir. Arama motoru algoritmaları, anahtar kelime araştırması ve içerik optimizasyonu konusunda derinlemesine bilgi sahibi olmayı gerektirir. Bu işlem özellikle büyük web siteleri için zaman alıcı olabilir.

SEMrush , SurferSEO veya AlliSEO gibi AI SEO araçları bu sürece yardımcı olabilir. Bir insanın harcayacağı süreden çok daha kısa sürede anahtar kelime araştırması yapabilir, içeriği optimize edebilir ve performansı takip edebilirler. Ayrıca bağlantı kurma ve teknik SEO gibi daha karmaşık görevlerde de yardımcı olabilirler.

8. Sesli Yapay Zeka İçeriği Oluşturun

Yapay zeka, metinden konuşmaya işlevleri aracılığıyla birçok türde ses içeriğinin oluşturulmasına yardımcı olabilir. Bir sesli kitap için komut dosyası yazmak üzere yapay zeka istemlerini ve ardından kitabın sesini oluşturmak için bir metin-konuşma oluşturucuyu kullanabilirsiniz.

Yapay zeka araçları ayrıca videoların veya yazılı içeriğin farklı bir dile çevrilmesine de yardımcı olabilir. Örneğin, Nova AI yazılımı bir videoya çeviri yapmanıza ve altyazı eklemenize olanak tanır. Upwork ve Fiverr gibi serbest siteler aracılığıyla video yaratıcılarına çeviri hizmetleri sağlayabilirsiniz . Yazılı içeriği ses formatına çevirmek veya görme engelliler için yazılı metni sese dönüştürmek için metinden konuşmaya araçlarını da kullanabilirsiniz.

9. Online Kurslar Oluşturun

Başkalarına yapay zekanın nasıl kullanılacağını öğretenler de dahil olmak üzere sattığınız çevrimiçi kurslar oluşturmanıza yardımcı olması için yapay zeka yazılımını kullanabilirsiniz. ChatGPT gibi yapay zeka araçları, fikir ve konular hakkında beyin fırtınası yapmanıza ve ders materyalleri geliştirmenize yardımcı olabilir.

Yapay zeka araçları, videolar oluşturmanıza, bir komut dosyası oluşturmanıza ve seslendirme derslerini kaydetmek ve diğer kurs materyalleri oluşturmak için bir metinden konuşmaya aracı kullanmanıza yardımcı olabilir. Yapay zeka ayrıca online kurslarınızı pazarlamak ve müşterilere satmak için malzemeleri bir araya getirmenize de yardımcı olabilir.

10. Fotoğrafları Profesyonelce Düzenleyin

Profesyonel fotoğraf düzenleme, ayrıntılara dikkat etmeyi ve çeşitli düzenleme araçları ve tekniklerini derinlemesine anlamayı gerektiren titiz bir süreçtir. Renkleri geliştirmeyi, aydınlatmayı ayarlamayı, istenmeyen unsurları kaldırmayı ve daha fazlasını içerir. Bu işlem görüntünün karmaşıklığına ve gereken ayrıntı düzeyine bağlı olarak saatler sürebilir.

Bu karlı bir fırsat çünkü ürün fotoğraflarına ihtiyaç duyan işletmelerden kişisel/profesyonel imajlarını geliştirmek isteyen bireylere kadar profesyonel fotoğraf düzenleme hizmetlerine yönelik artan bir talep var.

Fotoğrafçı veya grafik tasarımcısıysanız üretkenliğinizi artırmak ve daha fazla müşteri kazanmak için AI fotoğraf geliştiricilerden yararlanabilirsiniz. Değilse, başlamak için çok geç değil.

11. Kendi GPT Sürümlerinizi Oluşturun ve Satın

GPT adı verilen kendi ChatGPT sürümlerinizi oluşturup satmak, yapay zeka dünyasına dalmanın basit ve heyecan verici bir yoludur. Bu özel modeller günlük yaşamdaki ve profesyonel ortamlardaki çeşitli görevlere uyarlanabilir.

En iyi kısım?

Başlamak için herhangi bir kodlama becerisine ihtiyacınız yok. Basitçe GPT’nizi özel talimatlar ve bilgilerle oluşturun ve ardından dünyayla paylaşın.

GPT Mağazası kullanıma sunulduğunda, eserleriniz aranabilir hale gelecek ve hatta GPT’nizi kaç kişinin kullandığına bağlı olarak kazanmaya bile başlayabilirsiniz.

Bu, büyüyen yapay zeka topluluğunun bir parçası olmanız, gelişimine katkıda bulunmanız ve inovasyonlarınızdan potansiyel olarak kâr elde etmeniz için büyük bir şans.

12. Yapay Zeka Sohbet Robotlarını Kurun

Müşteri hizmetleri herhangi bir işletmenin kritik bir yönüdür. Ancak müşteri taleplerini yönetmek zaman alıcı olabilir ve önemli miktarda kaynak gerektirir. Yapay zeka sohbet robotlarının devreye girdiği yer burasıdır.

Yapay zeka web sitesi sohbet robotları müşteri sorgularını 7/24 yönetebilir, anında yanıtlar sağlayabilir ve ekibinize daha karmaşık görevlere odaklanabilmeleri için zaman kazandırabilir. Sık sorulan soruları yanıtlayabilir, kullanıcılara süreçler boyunca rehberlik edebilir ve hatta satış ve rezervasyonlarda yardımcı olabilirler.

13. Sosyal Medya Video Düzenleme

İlgi çekici sosyal medya videoları oluşturmak, birçok işletme ve benzer şekilde etkileyiciler için temel bir stratejidir. Ancak video düzenleme birçok kişi için biraz zahmetli olabilir. Hem yazılım hem de beceri gerektirdiğinden, görüntüleri kırpmak, efektler ve geçişler eklemek ve sesi senkronize etmek gibi şeyler birçok kişi için çok fazla. Yapay zekadan önce bile, video düzenleme işi genellikle işin iyi yapılmasını sağlayacak araçlara sahip profesyonellere dış kaynak olarak veriliyordu.

14. Müzik ve Arka Plan Parçaları Oluşturun

Videolar, oyunlar veya diğer medyalar için müzik veya arka plan parçaları oluşturmak, çok az kişinin ustalık sahibi olduğu yaratıcı bir süreçtir. AIVA veya Mubert gibi AI müzik oluşturucuları , saniyeler içinde benzersiz parçalar oluşturarak bu sürece yardımcı olabilir.

Bu yapay zeka araçları, çeşitli tarzlarda ve ruh hallerinde müzik üreterek her proje için mükemmel parçayı oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca farklı müzikal fikirleri denemenize yardımcı olarak kompozisyon sürecini hızlandırabilirler.

15. Kitap İncelemeleri

Kitap okumayı seven bir insan mısınız? Kitap cennetinde yalnız kalıp bir daha dışarı çıkmamayı mı seversiniz? O halde okuma tutkunuzu takip ederken para kazanmanızı sağlayacak iyi bir tüyomuz var.

Favori yapay zeka aracımız ChatGPT de bu işi sizin için yapabilir. ChatGPT ayrıca PDF’yi besleyebileceğiniz ve istediğiniz tüm soruları sorabileceğiniz eklentiler de sunar.

Diğerleri gibi kendini adamış bir okuyucu olmasanız bile kitap eleştirileri yazmak, yapay zeka araçlarını kullanarak para kazanmanın iyi ve kolay bir yoludur. Tek yapmanız gereken bir kitap seçmek, onu okumak ve okuduktan sonra nasıl hissettiğinizi yazmak. Yapay zeka aracı, yazılı girişinizi geliştirip başka kelimelerle ifade edecek ve onu okuyucu dostu bir blog haline getirecek ve okuma blogu web sitenizde yayınlayacaktır.

Yapay zeka, 2024’te çevrimiçi para kazanmak için çok sayıda fırsat sunuyor. Yapay zeka destekli pazarlama otomasyonundan sohbet robotlarına ve veri analizine kadar bu teknolojiler çevrimiçi işinizi optimize edebilir, satışları artırabilir ve müşteri deneyimini iyileştirebilir. Yapay zekayı benimsemek, rekabetçi kalmanın ve dijital ortamda kazanç potansiyelinizi en üst düzeye çıkarmanın anahtarıdır.

Son zamanların trend olan konularını yakından takip etmek için:

Sam Altman, Open AI CEO’su Olarak Tekrar Dönüyor!

ChatGPT, GPT-3 ve GPT-4 Arasındaki Fark Nedir?

Son Zamanların En Büyük Trendi ChatGPT Nasıl Kullanılır?

yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Yapay zeka gündemine dair daha fazla haberler ve içerikler için YapayZeka 360‘ı takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar