OpenAI, Ülkede Başlangıç Yapmak İçin Eski Twitter Hindistan Başkanı’nı Seçti

OpenAI, Ülkede Başlangıç ​Yapmak İçin Eski Twitter Hindistan'ı Seçti

OpenAI, ülkede başlangıç ​​yapmak için eski Twitter Hindistan’ı seçti.

TechCrunch’ın özel olarak edindiği bilgiye göre OpenAI, hükümetle AI politikası hakkında görüşmeleri kolaylaştırmak için eski Twitter Hindistan başkanı Rishi Jaitly ile kıdemli danışman olarak çalışıyor. OpenAI ayrıca Hindistan’da yerel bir ekip kurmayı da düşünüyor.

Konuya aşina olan kişiler TechCrunch’a Jaitly’nin OpenAI’nin Hindistan politika ve düzenleyici ortamında yön bulmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Elbette, işte daha kısa bir başlık önerisi:

OpenAI, Hindistan AI Politikalarında Eski Twitter Başkanıyla İşbirliği

OpenAI’nin şu anda Hindistan’da resmi bir varlığı yok (bu ayın başlarında onaylanan ticari marka dışında). Ancak OpenAI kurucu ortağı ve CEO’su Sam Altman, Haziran ayındaki dünya turu sırasında Yeni Delhi’yi ziyaret etti ve Başbakan Narendra Modi ile görüştü. Altman, görüşmesinin ardından Modi ile harika bir sohbet gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak iki günlük ziyareti sırasında ne Altman ne de şirket herhangi bir açıklama yapmadı.

OpenAI, Ülkede Başlangıç ​Yapmak İçin Eski Twitter Hindistan'ı Seçti

Jait’in resmi olarak OpenAI’de çalışıp çalışmadığı belli değil, ancak şirkete Hindistan’da nasıl bağlantı kurulacağı konusunda danışmanlık görevini üstleniyor. TechCrunch’a konuşan iki kaynak, Altman’ın Yeni Delhi ziyaretinden bir süre sonra göreve başladığını söyledi.

Jaitly, 2007 ile 2009 yılları arasında Hindistan’da Google’ın kamu-özel ortaklığının başkanı olarak görev yaptı ve 2012’de Twitter’a (şimdiki adı X) geçti. LinkedIn profiline göre, şirketin ülkedeki ilk çalışanıydı .

Daha sonra APAC ve MENA bölgesi Başkan Yardımcısı konumuna yükseldi. Jaitly, 2016’nın sonlarında Twitter’dan ayrıldı ve Hintli medya devi The Times Group’un küresel yatırım kolu olan Times Bridge’in kurucu ortağı ve CEO’su oldu. Times Bridge’in portföyünde Uber, Airbnb, Coursera, Mubi, Smule ve Wattpad yer alıyor. Jaitly 2022’de firmadan ayrıldı.

OpenAI ve Jaitly yorum taleplerine yanıt vermedi.

OpenAI’nin küresel ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Anna Makanju’nun, diğer endüstri uzmanları ve uluslararası politikacılarla birlikte önümüzdeki hafta Delhi’de yapılacak Yapay Zeka Küresel Ortaklığı zirvesinde konuşma yapması planlanıyor . “Küresel Ortaklık için İşbirlikçi Yapay Zeka (CAIGP) – Adil Yapay Zeka için Küresel İşbirliği” başlıklı oturumun bir parçası olacak. Kaynaklar TechCrunch’a, Jaitly’nin Makanju’nun etkinliğe katılımını ayarlamada yardımcı olduğunu söyledi.

Sam Altman’ın Hindistan Ziyareti ve OpenAI’nin Geleceği

Son haftalarda OpenAI’nin liderliği inişli çıkışlı bir seyir izliyor. İlk olarak Altman ve yönetim kurulu başkanı Greg Brockman aniden şirketten ihraç edildi. İkili, yenilenen anakartla OpenAI’ye dönmeden önce kısa bir süreliğine Microsoft’a katıldı.

Yorumları Hintli girişimcilerden bazı tepkilerle karşılaştı ancak Altman daha sonra sözlerinin bağlam dışına çıkarıldığını ve böyle bir bütçeyle OpenAI gibi firmalarla rekabet etmenin zor olduğunu kastettiğini açıkladı.

“Doğru soru, bir startup’ın daha önce yapılmamış, dünyaya yeni bir şey katacak neler yapabileceğidir. Hintli girişimlerin bunu yapabileceğinden ve yapacağından hiç şüphem yok” dedi.

Hindistan’da Yapay Zeka’nın Gelişimi ve OpenAI’nin Rolü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Son Yazılar